Nefelejcs csoport 2024-03-26T09:31:35+00:00

NEFELEJCS CSOPORT

HONTI ANNA ÓVODAPEDAGÓGUS
OTTINGER ESZTER ÓVODAPEDAGÓGUS
NAGYNÉ ZIMÁN MAGDOLNA DAJKA

BEMUTATKOZÁS

Nefelejcs csoportunkban, mi óvodapedagógusok törekszünk a nyugodt, szeretetteljes légkör kialakítására.

Elsődleges szempontunk az érzelmi biztonságának megteremtése. Fontosnak tartjuk az értékközvetítést, egyrészt a zenei nevelés területén: mindennapi zenehallgatás, óvónői éneklés, mozgással kísért rövid mondókák, ebéd utáni altatódal és relaxáló zene alkalmazásával.

Másik kiemelt területünk a mese-vers, amelynek egy mesekuckót alakítottunk ki csoportunkban. Fontosnak tartjuk a mesekönyvek megóvását, mint értéket. Ezek használatára szabályokat állítottunk fel, amelyeket ügyesen be is tartanak a gyermekeink. Ezt a kuckót folyamatosan bővítjük különböző típusú bábokkal (sík-, kéz-, és ujjbáb) is, mesés kellékekkel, jelmezekkel. Ezzel párhuzamosan gondot fordítunk csoportunk „évszaktündéreire” is, akiket a megfelelő időben „ébresztünk fel” a gyermekekkel együtt.

Az évszaktündérek mellett nagy figyelmet szentelünk a természet sarkunkra, amelyet mindig az éppen aktuális témakörhöz rendezünk be kizárólag természetes, élő eszközökkel.

Mindezeken túl az értékközvetítésben számunkra fontos még a hagyomány ápolás, amelyet a korcsoporthoz alkalmazkodva szeretnénk éltetni az évek folyamán.