Napraforgó csoport 2024-03-26T09:36:41+00:00

NAPRAFORGÓ (angol) CSOPORT

BUDAY BEÁTA ÓVODAPEDAGÓGUS
MIHAJLOVITS ESZTER ÓVODAPEDAGÓGUS
PÁNIA angol nyelvű PEDAGÓGUS

BEMUTATKOZÁS

A Napraforgó csoport a földszinten található.

Elsődleges célunk a gyerekek érzelmi biztonságának megteremtése, a másság elfogadása, baráti kapcsolatok alakítása, ápolása.   Jó, felnőtt – gyerek kapcsolat létrehozása.  Ezenfelül, egy olyan, óvodai közösség kovácsolása, ahová minden felnőtt és gyerek szívesen jár.

Csoportunk vegyes korosztályú, így a testvérpárokat is sok szeretettel fogadjuk.
Csoportszobánk berendezésével, vidám színek használatával törekedtünk a környezet, barátságos, esztétikus megteremtésére. A játékok elhelyezésénél is figyelembe vettük a gyerekek testi adottságait.
Napirendünk rugalmasságával is törekszünk a megfelelő időt biztosítani, játékra, mozgásra, pihenésre.
Játékos keretek között biztosítunk a gyerekeknek tervezett és szervezett tevékenységeket, fejlesztéseket. Megismertetjük őket szűkebb és tágabb környezetükkel, lehetőséget adunk kézügyességük, kreativitásuk kifejezésére, fejlesztésére. Versekkel, mesékkel ismertetjük meg őket. A teremben tornázunk, zenére táncolunk, szabad mozgásformákat próbálgatunk. Időjárástól függően, sok időt töltünk az udvaron, ahol szintén szabad játék van, lehet futni, focizni, csúszdázni, mászókázni, homokozni, labdázni. Délben ebédelünk, utána mindig mesélünk, diákat vetítünk. Alvás és az uzsonna elfogyasztása után, ismét szabad játékkal tölthetik az időt. Ekkor is sok lehetőség van az együtt játszásra, egyéni felzárkóztatásra, gyermekeink egyéni igényei szerint.

Különféle programok színesítik óvodai életünket. Havi rendszerességgel részt veszünk óvodai szintű bábelőadáson. Közösen ünnepeljük meg a név – és születésnapokat. Ötleteiket mindig meghallgatjuk és amennyiben óvodai kereteken belül megvalósíthatóak, meg is oldjuk. Ami pedig, a legfontosabb, hogy mindezt derűsen, jókedvvel és mosolyogva tesszük!

NAPRAFORGÓ