Napsugár csoport 2021-04-07T06:35:37+00:00

NAPSUGÁR CSOPORT

PÓK ZOLTÁNNÉ ANNA, VIRÁG PÉTERNÉ GABI
ÓVODAPEDAGÓGUSOK
TÓTH CECÍLIA: DAJKA

BEMUTATKOZÁS

Vegyes csoport a miénk, ahova 3-7 éves korú kisgyermekek járnak. A mi csoportunk az emeleten található. Nálunk nyugodt, szeretetteljes légkör várja a gyerekeket, ahol jól érzik magukat, jó hangulatban szabad játékkal kezdődik a nap. Folyamatos reggelizéssel biztosítjuk a gyerekek energia bevitelét. Reggeli után, játékos ismeretszerzés útján, együttjátszással igyekszünk őket koruknak megfelelő feladatadással fejleszteni. Különösen fontos számunkra, hogy sok mesével, verssel, dallal, dalos-, mozgásos és fejlesztő játékkal ismertessük meg őket, hiszen így tudjuk fejleszteni szókincsüket, értelmi képességeiket, kézügyességüket, mozgásukat, közösségi magatartásukat. Nekünk minden gyermek külön személyiség, és ezért képességi szintjük is eltérő. Egyénre szabottan fejlesztjük őket, minden gyermek fejlődését magához képest nézzük. Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy tevékenykedtessük a gyerekeket, élményekhez juttassuk őket, ezért sok foglalkozást a szabadban tartunk. A gyerekeket elvisszük pl a könyvtárba, tűzoltóságra, játszótérre, gyógyszertárba, postára, vagy épp kivisszük az udvarra, a tanösvényhez, hogy még több ismeretet szerezhessenek. Élményeiket kijátszhatják magukból, ehhez eszközöket biztosítunk (zöldséges, pékség orvosi rendelő, gyógyszertár lesz a szobánk egyik sarkában)

Mindennapi testmozgás után gyümölcsöt esznek a gyerekek, azt követően az udvaron folytatódik a játék. Labdázás, hintázás, mászókázás, csúszdázás, fogócska, bújócska, homokozás vár rájuk. Ebéd után fogat mosnak és pizsamába bújnak a gyerekek. Mesehallgatás után altatódal közben betakargatjuk, megsimogatjuk őket. A nehezen elalvókat hátsimogatással segítjük elaludni. A jókedvűen ébredt gyerekeknek uzsonnázás után, a teremrendezés ideje alatt a szőnyegen közösen beszélgetünk, játszunk. Amíg az idő engedi az udvaron, később a teremben szabadon játszhatnak a gyerekek hazamenetelig.

A születésnapokat énekléssel, névnapokat székre állva ünnepeljük meg egy kis finomság elfogyasztásával, ha a szülő kéri.

Beszokni az anyukával jöhet a gyermek, így könnyebben ismerkedik és fogadja el az óvodai létformát.

A szülők részt vehetnek szüreti vásáron, a farsangi mulatságon, kézműves délutánokon, családi sport  délutánon, óvodai rendezvényeken.

Célunk, hogy mindenki szívesen jöjjön óvodába, szeresse a társait, a felnőtteket, sok ismeretet, tapasztalatot szerezzen környezetéről, hogy iskolakezdése zökkenőmentes legyen.

Megismertetjük őket játékokkal, szabályokkal, szokásokkal, ami elősegíti fejlődésüket, növeli önbizalmukat és biztonságérzetüket. Arra törekszünk, hogy minél önállóbbak, bátrak legyenek, hogy a későbbiekben megállják helyüket az életben.

Szeretettel várunk minden új napsugarat!