Napsugár csoport 2024-03-26T09:38:02+00:00

NAPSUGÁR CSOPORT

PÓK ZOLTÁNNÉ ANNA ÓVODAPEDAGÓGUS
MENDINÉ DÉKÁNY HENRIETTA PEDAGÓGIAI ASSZISZTENS
TÓTH CECÍLIA DAJKA

BEMUTATKOZÁS

A Napsugár, vegyes csoport a miénk, ahova 3-7 éves korú kisgyermekek járnak. A mi csoportunk az emeleten található. Nálunk nyugodt, szeretetteljes légkör várja a gyerekeket, ahol jól érzik magukat, jó hangulatban szabad játékkal kezdődik a nap. Játékos ismeretszerzés útján, együtt játszással igyekszünk őket koruknak megfelelő feladatadással fejleszteni. Különösen fontos számunkra, hogy sok mesével, verssel, dallal, dalos-, mozgásos és fejlesztő játékkal ismertessük meg őket, hiszen így tudjuk fejleszteni szókincsüket, értelmi képességeiket, kézügyességüket, mozgásukat, közösségi magatartásukat. Nekünk minden gyermek külön személyiség, és ezért képességi szintjük is eltérő. Egyénre szabottan fejlesztjük őket, minden gyermek fejlődését magához képest nézünk. Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy tevékenykedtessük a gyerekeket, élményekhez juttassuk őket, ezért sok foglalkozást a szabadban tartunk. Élményeiket kijátszhatják magukból, ehhez eszközöket biztosítunk.
A mi csoportunkban hagyomány a születésnapok és névnapok megünneplése, ha a szülő kéri (egy kis finomság elfogyasztásával, énekes köszöntéssel, plüss ajándékkal).
Beszokni az anyukával jöhet a gyermek, így könnyebben ismerkedik és fogadja el az óvodai létformát.  A szülők részt vehetnek kézműves délutánokon, családi sport délutánon, óvodai rendezvényeken.

Célunk, hogy minden kisgyerek szívesen jöjjön óvodába, szeresse a társait, a felnőtteket, sok ismeretet, tapasztalatot szerezzen környezetéről, hogy iskolakezdése zökkenőmentes legyen.
Megismertetjük őket játékokkal, szabályokkal, szokásokkal, ami elősegíti fejlődésüket, növeli önbizalmukat és biztonságérzetüket. Arra törekszünk, hogy minél önállóbbak és bátrak legyenek, hogy a későbbiekben megállják helyüket az életben.