Katica csoport 2024-03-26T09:45:19+00:00

KATICA CSOPORT

ERDÉLYI ORSOLYA ÓVODAPEDAGÓGUS
GÉMESI-GŐGH ANIKÓ ÓVODAPEDAGÓGUS
MAGYARINÉ SZÉN FRUZSINA PEDAGÓGIAI ASSZISZTENS
KONDICS KRISZTINA DAJKA

BEMUTATKOZÁS

 

A Katica csoport vegyes összetételű, 3- 7 éves korú gyerekek közössége.

Elsődleges célunk, hogy a gyermekek szeressenek óvodába járni, jól érezzék magukat, vidáman, jó hangulatban, élményekben gazdagon teljenek mindennapjaik. Igyekszünk őket nagy szeretettel nevelni és kialakítani bennük a mindennapi élethez szükséges szokásokat és viselkedési elvárásokat, és ezeket következetesen be is tartjuk, tartatjuk.

Kiemelten fontosnak tartjuk az egyéni bánásmód alkalmazását, melynek során figyelembe vesszük az egyes gyermekek egyéni ütemű fejlődését, saját képességeikhez, készségeikhez igazítva a módszereket, az elvárásokat. Minden kisgyermek a saját fejlettségi fokáról egyéni tempójában fejlődik, a velük együtt alkotott szabályok, tevékennyé, önállóvá teszik őket. Igyekszünk a szabadban minél több időt tölteni, sokat mozogni. Lényegesnek tartjuk a tapasztalatszerzést, a környező világ felfedezését, ezeket többnyire a saját környezetükben tapasztaltatjuk meg séták alkalmával (pl. tűzoltóságra, pékségbe, orvosi rendelőbe látogatás).

A közös ünnepek (Mikulás, Karácsony, Anyák Napja, Ballagás, gyermekprogramok (gyermekhét, kirándulás, színházi előadások) pozitívan formálják a gyermekcsoportunkat, és maradandó élményeket jelentenek minden gyermeknek.

Legfőbb célunk, hogy minél színesebb egyéniségű, kedves, derűs és mindenre nyitott, érdeklődő gyerekeket adhassunk át a tanító néniknek az iskolába.