ESEMÉNYEK HUNYADI 2019-10-27T19:09:22+00:00

ESEMÉNYEK

Kakasdombi futás

2019. október 9-én emlékfutáson vettünk részt, melyet Rábai Attila emlékére rendeztek. A Napsugár csoportból 11 gyermekkel mentem, a pedagógiai asszisztens és egy apuka is elkísért bennünket, velünk kocogtak.

A rendezvényre a Kakasdombon került sor. Izgatottan indultunk az oviból. Mindenki időben érkezett. A dombig tartó bemelegítő séta után kezdetét vette a program.

Egy rövid köszöntő után nekiiramodtunk. Ügyesen, egymásra vigyázva, jó tempóban haladva érkeztünk a célba. Ott minden résztvevő édességet és ásványvizet kapott, amelyeket jóízűen elfogyasztottunk. Utána még megmásztuk a dombot, fényképezkedtünk, majd az utunkba eső játszótéren töltöttünk még egy játékos órát.

Minden gyermek nagyon élvezte a délelőttöt, remélhetőleg többen kedvet kapnak majd az aktív mozgásra.

Budapest, 2019. 10. 10.

 Király Miklósné

Óvodapedagógus

KÉPEK

„ Állati jó hét” a Kincskereső tagóvodában

Óvodánkban a jeles napok keretében téma heti feladatként tűztük ki az Állatok Világnapjának megünneplését. Mivel a környezet megismertetése, megóvására-védelmére nevelés kiemelten fontos feladatunk, igyekeztünk a gyermekekhez közel álló, megtapasztalható, közösen átélt élményekkel gazdagított programokat szervezni.

Szeptember 30.-án hétfőn a Magyar Népmese napjához is kapcsolódóan „a három kismalac” című mesét adták elő az óvó nénik a gyermekek nagy örömére.

 

 

A következő napon október 1.-én megismerkedhettek a városi léthez alkalmazkodó állatokkal, zoo pedagógus élményszerű előadásában. Rendkívül nagy érdeklődés kísérte az ismeretátadást. Nagyon aktívak voltak a gyerekek, szinte mindenkinek volt hozzászólása, meglátása.

 

 

Október 2.-án és 3.-án a minden csoport a kapcsolódó művészeti tevékenységek keretében –állatos mesék, versek, dalok felidézésével illetve meghallgatásával, kézművesedéssel -, tette tartalmassá a délelőttöket.

Október 4.-én a kerületi Mákvirág Óvodában az immár hagyományosan megrendezésre kerülő Állatok Világnapja – rendezvényen vettünk részt óvodásainkkal, ahol játékos formában mozgásos, fejtörős feladatok keretében mélyíthették tovább az állatvilággal kapcsolatos ismereteiket.

 

 

A hét tevékenységei lehetőséget adtak arra, hogy a gyermekek ismereteiket megoszthassák társaikkal. Segítettük megalapozni, a gyermekek állatok iránt érzett tiszteletét, szeretetét, megbecsülését, a különleges, „nemszeretem” állatok elfogadását, erősítettük az állatvédelem fontosságát.

Budapest, 2019. október 04.

Basáné Nánási Ildikó
Tagóvoda vezető

KÉPEK

A MAGYAR NÉPMESE NAPJA

 A nagy mesemondó, Benedek Elek születésének 160. évfordulóján, hagyományainkhoz híven óvodánkban is megrendeztük a magyar népmese napját. Erre a jeles napra egy mese előadással készültünk a gyerekek számára. A mese kiválasztásánál fontosnak találtuk, hogy minden korosztály számára megfelelő legyen. Így esett a választás „A három kismalac és a farkas” című mesére.

Célunk volt a magyar népmese napjának megünneplése mellett a hagyományéltetés, a mesehallgatás örömének átéreztetése, a mindennapos mesélés szokásainak különlegessé tétele az óvónénik szereplésével, az anyanyelvi nevelés, és nem utolsó sorban a közösségi összetartozás erősítése, formálása.

Az előadást megelőzően tartottunk egy megbeszélést, ahol kiosztottuk a szerepeket, megterveztük a jelmezeket, díszleteket, és megírtuk a forgatókönyvet. A következő lépés a díszletek és a mese kellékeinek elkészítése volt. A munkából az óvónénik és a pedagógus asszisztens mellett a kertész bácsi is kivette a részét, sőt neki szerep is jutott a mesében. Csapatunk erősítésére vendégszereplőnek meghívtuk intézményünk vezetőjét Molnár Tímeát, aki a gonosz farkas szerepét vállalta magára. A tornatermet átalakítottuk „színház teremmé”, tartottunk egy főpróbát, és szeptember 30.-án, hétfőn, nagy sikerrel előadtuk a mesét a gyerekeknek.

Budapest, 2019. szeptember 30.

Gálné Kalapos Anita – a témanapért felelős óvodapedagógus

KÉPEK

MAGYAR NÉPMESE NAPJA

 2019. szeptember 30.

A HÁROM KISMALAC ÉS A FARKAS

    Mese előadás

 

A TÉMANAP CÉLJA:

 • hagyományéltetés
 • a magyar népmese napjának megünneplése egy mese előadásával, interaktív játékkal
 • irodalmi élménynyújtás
 • a mesehallgatás örömének átéreztetése
 • a közösségi összetartozás erősítése
 • a mindennapos mesélés szokásainak különlegessé tétele az óvónénik szereplésével
 • anyanyelvi nevelés

SZERVEZÉS, ELŐKÉSZÜLETEK:

 • a mese kiválasztása: A három kismalac és a farkas
 • a szerepek kiosztása, feladatok megbeszélése
 • díszletek, jelmezek, kellékek beszerzése, elkészítése
 • a mese előadásának begyakorlása
 • a tornaterem átalakítása „színház teremmé”
 • színházi belépők elkészítése

 

SZEREPLŐK: Kismalacok: Kiss Melinda, Gombosné Simon Veronika, Király Miklósné

                           Farkas: Molnár Tímea

                           Szalmás-, deszkás-, téglás bácsi: Bodnár Antal

                           Mesélő: Gálné Kalapos Anita

DÍSZLET TERVEZŐK, KIVITELEZŐK: Tomcsik Nikolett, Király Miklósné,

                      Kálóczfainé Bokor Veronika, Molnár Gyöngyi, Gálné Kalapos Anita

ANYAG ÉS ESZKÖZ IGÉNY:

 • laptop, erősítő, pendrive
 • jelmezek
 • erdő díszlet, báb-paravánok
 • szalma, deszka, tégla, kosár, fazék
 • papírdobozok, csomagolópapír
 • filctoll, kartonpapír, ragasztó

A témanapért felelős óvodapedagógus: Gálné Kalapos Anita

Télbúcsúztató a Kincskereső óvodában

Ég a kisze, lánggal ég,

bodor füstje felszáll,

tavaszodik kék az ég,

meleg a napsugár.

Mire füstje eloszlik,

a hideg köd szétfoszlik,

egész kitavaszodik.”

 

Jól szórakoztak az ide járó kis csemeték.

A telet a Kiszebáb égetésével reméljük hosszú időre elűzték.