Szivárvány csoport 2024-03-26T09:45:48+00:00

SZIVÁRVÁNY CSOPORT

BARDI LÁSZLÓNÉ ÓVODAPEDAGÓGUS
BÍRÓ-SIGMOND LIA ÓVODAPEDAGÓGUS
BOHÁR BIANKA angolos ÓVODAPEDAGÓGUS
MOLDVÁN ERIKA DAJKA

BEMUTATKOZÁS

Szivárvány csoportunk huszonöt gyermek szeretetteljes ellátásának ad lehetőséget. A vidám hangulatú világos, színes terem a gyermekek egyéni igényeinek és életkori sajátosságainak megfelelően lett kialakítva. A fejlesztő, ismeretnyújtást változatosan teszik lehetővé a játékokeszközök, gyermekbútorok. Minden gyermek megtalálja nálunk a kedvenc élményt nyújtó elfoglaltságát.

A gyermekek elsődleges tevékenysége a játék. A játékot, játékosságot minden területen igyekszünk alapelvként alkalmazni. Sok-sok ismeretet, tapasztalatot szereznek eközben, személyiségük egyre gazdagabbá válik, készségeik, képességeik alakulnak.

Fontos alapelvünk még, hogy olyan közösség alakuljon ki, ahol minden gyermek értékes, fontos egymás elfogadása, fontos, hogy biztosítsuk minden gyermek számára az önbizalommal teli differenciált egyéni fejlődést. Minden nap a játéktevékenységbe beágyazva, a játéktevékenységből kezdeményezve végezzük kedvelt tevékenységeiket: kézműveskedünk, mesélünk, verset tanulunk, bábozunk; énekelünk, táncolunk, mondókázunk; megismerkedünk az óvoda közeli és távolabbi környezetével, sétálunk, közlekedünk, kirándulunk, és persze mi, felnőttek folyamatosan figyeljük és a gyermekek igényeit.

A szivárványos gyermekek kedvence a mozgás. A mozgásigényük kielégítése mellett nagy hangsúlyt fektetünk a mozgáskoordinációra, a mozgáskultúra és testi képességeik fejlesztésére. Szép, nagy udvarunk van, így a mozgásfejlesztésre itt is folyamatos lehetőség van. Az udvarunkon a gyermekek megtalálhatják az örömükre szolgáló játékeszközöket: a körhintát és egyensúlyozó lépegetőt, homokozót, csúzdát, és a kuckózásra alkalmas faházat.

Hagyományainkhoz tartoznak: születésnapok megünneplése, délutáni játszóházak, séták, kirándulások, Mikulás, karácsony, Madárkarácsony, farsang, húsvét, anyák napja, évzáró, gyermekhét. Biztonságos Óvodaként a közlekedés alapvető szabályaira tanítjuk a gyermekeket, az Autómentes napon kívül egész évben nagy segítségünkre van az Ovi-zsaru Program segítője: Rendőr Robi. Ezekbe a programokba a szülőket is aktívan bevonjuk.

.