Kiscsikó csoport 2023-04-15T10:31:17+00:00

KISCSIKÓ CSOPORT

HIDEGNÉ KISS ÁGNES, /ÓVODAPEDAGÓGUS/
CSÁKI-SZABÓ DORINA, /ÓVODAPEDAGÓGUS/
IMRE KLAUDIA, /DAJKA/

Csoportunk bemutatása

Csoportunk maximálisan 25 „kiscsikót” fogadhat. A csoport szobája tágas, világos, jól felszerelt. Mindhárom korcsoportnak megfelelő, gazdag játékeszközökkel rendelkezünk, emellett számos saját készítésű, fejlesztő és ügyességi játékok is rendelkezésre állnak a gyermekek számára. Ezen belül a kisebb játéktereket úgy alakítottuk ki, hogy a gyermekek játéktevékenységeit legoptimálisabban szolgálják. A szabad játékot maximálisan támogatjuk, hiszen ez a legfontosabb az óvodáskorú gyermekek számára. A játékos tanulási tevékenységeket az adott témának megfelelően valósítjuk meg, melyek komplex formában hetenként változnak. Csoportunk dekorációja színes és gyermeki, mindig az aktuális témának, évszaknak megfelelően díszítjük fel. Támogatjuk a sokszínű változatos technikájú, gyermeki alkotásokat, melyeket a szülők számára a folyosón lévő faliújságra helyezünk ki.

Fontosnak tartjuk a gyermekek egyéni mozgásfejlődését, melyre a héten több lehetőséget is nyújtunk a számukra: kötött nagy mozgás, mindennapos testnevelés, mozgás a Fitt parkban, iskolai nagytorna, úszás, Bozsik foci és jégkorcsolya. Délutánonként lehetőség van fakultatív formában: angol nyelvtanulásra és hittan oktatásra. Emellett fontos számunkra a természet szeretete, a környezetet tudatos életmód, melyeket kirándulások, környezeti séták során valósítunk meg. A biztonságos közlekedést az óvodánk Kressz pályáján gyakoroltatjuk a gyerekekkel, emellett óvodánk csatlakozott az Ovi Zsaru programhoz, ami ugyancsak az ő biztonságukat szolgálja.

„Az egyik legizgalmasabb dolog a gyereknevelésben, hogy hasonló génállománnyal és nevelési elvekkel végül mégis minden gyerek különböző lesz. A maga módján lesz tökéletes.”