Kiscsikó csoport 2024-03-26T09:46:52+00:00

KISCSIKÓ CSOPORT

HIDEGNÉ KISS ÁGNES ÓVODAPEDAGÓGUS
BAGÁNY MÁRIA ÓVODAPEDAGÓGUS
DÉLCEG ILONA DAJKA

 

Csoportunk bemutatása

Csoportunk 25 Kiscsikót fogad. A csoport szobája tágas, világos, jól felszerelt. Mindhárom korcsoportnak megfelelő, gazdag játékeszközökkel rendelkezünk, emellett számos saját készítésű, fejlesztő és ügyességi játékok is rendelkezésre állnak a gyermekek számára. Ezen belül a kisebb játéktereket úgy alakítottuk ki, hogy a gyermekek játéktevékenységeit legoptimálisabban szolgálják.

A szabad játékot teljes mértékben támogatjuk, hiszen ez a legfontosabb az óvodáskorú gyermekek számára. A játékos tanulási tevékenységeket az adott témának megfelelően valósítjuk meg, melyek komplex formában hetenként változnak.

Csoportunk dekorációja színes és gyermeki, mindig az aktuális témának, évszaknak megfelelően díszítjük fel. Támogatjuk a sokszínű változatos technikájú, gyermeki alkotásokat, melyeket a szülők számára a folyosón lévő faliújságra helyezünk ki. Fontosnak tartjuk a gyermekek egyéni mozgásfejlődését, melyre a héten több lehetőséget is nyújtunk a számukra: kötött nagy mozgás, mindennapos testnevelés, mozgás a Fitt parkban, iskolai nagytorna, úszás, Bozsik foci és jégkorcsolya. Délutánonként lehetőség van fakultatív formában: angol nyelvtanulásra és hittan oktatásra.

Fontos számunkra a természet szeretete, a környezetet tudatos életmód, melyeket kirándulások, környezeti séták során valósítunk meg. A biztonságos közlekedést az óvodánk Kressz pályáján gyakoroltatjuk a gyerekekkel, óvodánk csatlakozott az Ovi – Zsaru programhoz, ami ugyancsak az Ő biztonságukat szolgálja.

„Az egyik legizgalmasabb dolog a gyereknevelésben, hogy hasonló génállománnyal és nevelési elvekkel végül mégis minden gyerek különböző lesz. A maga módján lesz tökéletes.