ESEMÉNYEK MARTIROK 2023-12-01T12:09:42+00:00

NÉPMESE NAPJA / reflexió

Program ideje: 2023.10.02.
Intézményüket képviselve látogattuk el a Csili-ben megrendezett Hetedhétország c. programra, melyen a gyerekek nagy érdeklődéssel, aktívan vettek részt.
A jeles napnak nem véletlenül jelölték ki Benedek Elek születésnapját, hiszen az ő munkássága ma is példaképül szolgál a felelősségteljes nevelés és szellemi örökségünk ápolása terén. Munkásságának célja, hogy a népmesék fennmaradjanak, a mai világban még nagyobb jelentőséggel bír. A magyar mesevilág egyedülállóan gazdag, sokszínű, különleges, s ennek megismertetése a gyerekekkel kiemelkedően fontos feladatunk.
Az emléknap célja, hogy felhívja a figyelmet a hazai népmese kincs értékeire, nagyon színvonalasan valósult meg ezen a rendezvényen.
Az érkezéskor kapott menetlevél segítségével jutottunk el a különböző helyszínekre, ahol izgalmas játékok, feladatok, feladványok vártak a gyerekekre.
Találkozhattunk boszorkányokkal, táltos paripával, ördöggel, királlyal, sárkánnyal. Bejártuk a mesevilág fontos helyszíneit, ismerkedtünk bűvös meseszerszámokkal, mentettünk királylányt.
A több állomáson megrendezett játékos feladatok élményszerűvé tették a megismerést, érzelmileg pozitívan hatottak a gyerekekre. Izgalmas, tartalmas délelőttön vehettünk részt, ami maradandó élményt nyújtott óvodásainknak.
Köszönjük a csoportokat segítők munkáját és a lehetőséget, hogy részt vehettünk ezen a színvonalas rendezvényen.
Lurkóház Óvoda Süni csoport

Képek
Képek

Március 15-i ünnepség csoportonkénti megemlékezések.

Ficánka csoport

Süni csoport

Szivárvány csoport

Képek
Képek
KÉPEK
KÉPEK
KÉPEK
Képek
Képek